Liberalerna använde också tiotusentals euro från kanslibidrag till retroaktiv lön Stor granskning av partiernas bidragsanvändning - flera maximerade sina kostnader i redovisningen

Många åländska partiernas lagtingsgrupper har redovisat kraftigt ökande kostnader för sin kansliverksamhet under 2019 - det sista året som föregående mandatperiods bidragspengar måste användas för att inte återgå till skattebetalarna. Ålands Nyheters granskning visar att Liberalerna betalade tiotusentals euro i vad de kallar "retroaktiv lön" med kanslimedel under 2019 och att Moderaternas lönekostnader ökade med nästan €50 000 mellan 2018 och 2019. Enmansgruppen Ålands Framtid har redovisat en extrem ökning i sina redovisade kostnader.

Den grupp som ser ut att ha skött sig mest korrekt är Socialdemokraterna. I Ålands Nyheters stora granskning jämför vi siffrorna mellan partierna och företrädare för Moderaterna, Liberalerna och Obunden Samling förklarar hur de redovisat och resonerat kring kostnaderna för kanslierna.

Premium-artikel


€8 per månad - klicka här


Betalning med kort, Apple Pay, Google Pay eller banköverföring

Logga in