Allt du vill veta om härvan i Enerexit – läs redovisningen och juristernas utlåtande Böge Holmberg i lång intervju: Tänker inte betala tillbaka några pengar

Mariehamns energi

Mariehamns stadsstyrelse beslöt under veckan att polisanmäla styrelsen i det stadsägda bolaget Enerexit AB, efter att det uppdagats att två av politikerna i styrelsen anställt sig själva som konsulter och godkänt egna fakturor på tiotusentals euro för utbetalning. Styrelseordförande Böge Holmberg (C) och styrelsemedlemmen Sune Axelsson (Obs) har via varsitt bolag fakturerat €87 i timmen för varierande uppgifter. Holmberg säger till Ålands Nyheter att allt kanske inte gick riktigt rätt till, men att han inte är intresserad av att betala tillbaka några pengar till Enerexit. Stadsdirektör Barbara Heinonen menar å sin sida att styrelsen har använt sin förtroendeställning fel och gjort sig skyldig till förskingring. 

Medan andra lokala medier begränsar vad deras läsare får veta, kan Ålands Nyheters prenumeranter ta del av den fullständiga timredovisningen, samt det ocensurerade utlåtandet från advokatbyrån Widman & Co, som ligger till grund för stadsstyrelsens polisanmälan. 

Premium-artikel


€8 för att läsa Ålands Nyheter i 30 dagar - klicka här


Betalning med kort, Apple Pay, Google Pay eller banköverföring

Logga in