Kategorier
Nyheter

Åländsk socialdemokrat hånfull efter skolmassaker

Psykopaten Nikolas Cruz gick i förrgår bärsärkargång på en högstadieskola i Florida, där han brutalt slaktade 17 människor med ett maskingevär. 15 andra skadades i vansinessattacken utav Cruz, som tidigare blivit anmäld till FBI för att ha hotat med en skolskjutning.

Ålands Radio rapporterade igår att en åländsk flicka var i skolan under massakern och gömde sig i ett skåp för att undvika skytten. Till reporter Marika Kvarnström berättade flickan att hon blev skärrad av händelsen. Flera av de skadade kämpar i nuläget för sina liv på sjukhusen, något som fick den socialdemokratiske lagtingsmannen Igge Holmberg att ta sig online på Facebook för att offentligt håna och ironisera över de människor som ber för sina närstående. Holmberg passade också på att lägga upp en skämtbild från en TV-serie om riddare och drakar, som han menar är att jämföra med tragedin.

President Trump höll igår ett tal där han uttryckte nationens stöd till massakerns offer och familjer, samt lovade krafttag för att avhjälpa mental ohälsa. Trump lovade också att besöka offrens familjer för att ge sitt stöd.

Parlamentarikern Igge Holmberg har tidigare gått ut på Facebook för att sprida förtal om IKEA-grundaren Ingvar Kamprad dagen efter hans död.