Kategorier
Nyheter

Annika Hambrudd tar €70 000 från Ålands budget för att slå världsrekord i picknick

För många politiker är en av de största ambitionerna att efter sin karriär komma med i historieböckerna. För andra är det istället böcker utgivna av bryggeriet Guiness om hägrar.

Utbildningsminister Annika Hambrudd (C) har bestämt sig för att hon vill slå rekord i picknick och passar därför på att lägga beslag på €70 000 av de åländska skattebetalarnas pengar för sin picknick – mitt i den värsta ekonomiska krisen någonsin. Picknicken ska hållas i juni 2021.

Hambrudd kräver att trafiken ska stängas av och att frivilliga brandkårer ska låna ut bord och att gratisarbetare ställer upp för att ställa upp hennes picknickbord. Utöver detta vill hon ha underhållare och artister, alkoholservering och vaktmän.

Detta är ändå småsaker jämfört med kalaset Hambrudd planerar för 2022 – då hon tänker sätta sprätt på €90 000 av de åländska skattebetalarnas pengar för att hålla fest i tre dagar, med nya världsrekord, långbord, musikanter och gycklare. Festfixare har till november att lämna in sina anbud.

Bara under 2021 planerar landskapsregeringen att kasta bort över en miljon euro av ålänningarnas pengar för att fira att Åland har varit ett finskt protektorat i 100 år.

 

https://www.youtube.com/watch?v=mLQa1vg1g0U