Kategorier
Nyheter

ÅNTV: Offentligt anställda sysselsatta under pandemin med stor gay-konferens

Den minskade aktiviteten i civilsamhället på grund av corona-pandemin innebär också lite mindre att göra inom offentlig sektor och mer fritid under arbetstid. Vad passar då bättre för att fördriva tiden än att ordna en stor gay-konferens för 30 deltagare? På distans förstås, för att undvika smitta.

I huvudsak medelålders tjänstekvinnor inom offentlig sektor, skattefinansierad sektor och åländsk politik deltog i konferensen, ledd av en svensk vänsterpolitiker som går under namnet Sandra Dahlén.

Dahlén var med och grundade partiet Feministiskt Initiativ i Sverige och har även författat en bok kallad Hallongrottan. Utbildningsminister Annika Hambrudd (C), veteranpolitikern Barbro Sundback (S) och lagtingsledamoten Wille Valve (M) var bland de folkvalda som deltog i konferensen, som hölls den 12 april.

 

 

Efter lite inledande beröm till åländska politiker för deras blocköverskridande ideologiska agenda, fortsatte Dahlén att under sin konferens tala inför deltagarna såsom man talar till personer som lider av svårt till fullbordat förståndshandikapp. Metoden fungerade bra och bemöttes av deltagarna med ivriga nickanden och fåraktiga leenden.

Den största delen av konferensen ägnade Dahlén för att prata oavbruten om transvestiter. Den första delen av den flera timmar långa konferensen sammanfattas i videon ovan. Ålands Nyheter har begärt ut en redovisning av kostnaderna fån landskapsregeringen.