Camilla Gunell (S) rasar mot ”ojämställd” styrgrupp för landsbygdsutveckling

Socialdemokraternas partiordförande Camilla Gunell tog härom dagen till sociala medier för att rasa mot att landskapsregeringen tillsatt en styrgrupp för landsbygdsutveckling med 5 män och endast 2 kvinnor.

 

 

Gunell får medhåll av Liberalernas Jonny Andersen:

”Jag vägrar tro att det inte skulle gå att hitta kompetenta kvinnor. Vi har inte extra korkade kvinnor här på Åland, även om man skulle tro det om man tittar på regeringens tillsättningspolitik”, skriver Andersen.

När han får mothugg av en person som tycker att kompetensen ska komma i första hand och att kvinnor borde stå på sig mer blir Gunell ännu mer upprörd:

”Det var det mest barnsliga jag hört på länge! Kvinnor måste i regel vara dubbelt så kompetenta som en man för att komma ifråga. Det handlar sällan om vem som står på sig. Ingen kvinna jag känner sitter och väntar på att bli uppbjuden. Det är nog inte kvinnors blygsel som är problemet med ojämställdheten.”

”Ska kvinnor stå upp för rättvisa och jämställdhet eller inte?” fortsätter Gunell.

Den ojämställda styrgruppen är dock en lögn som Gunell fabricerat på egen hand. I verkligheten består styrgruppen av 5 män och 4 kvinnor, varav både ordförande Linnea Johansson och sekreterare Lena Brenner är kvinnor.