Kategorier
Nyheter

Fiendesoldat från Etiopien våldtog 85-åring under knivhot i tvättstugan

En fiendesoldat från Etiopien dömdes till 4 år och 6 månaders fängelse efter att ha attackerat en 85-årig dam i Uleåborg och utsatt henne för en grov våldtäkt under knivhot.

 

DOKUMENT

Uleåborgs tingsrätt R 20/167

Enligt åklagaren hade Hagos Nahom attackerat den 85-åriga damen när hon befann sig i tvättstugan och hotat henne med en kniv för att våldta henne. Han hade fällt henne till marken för att fullborda sin gärning. Kvinnan hade fått blåmärken, frakturer och andra skador.

Nahom nekade till anklagelserna. Han medgav samlaget, men menade att det varit frivilligt och nekade till att ha haft någon kniv med sig eller fällt kvinnan till marken.

Kniven som använts hade påträffats i Nahoms lägenhet och presenterades som bevis för tingsrätten. Även DNA-analyser fanns bland bevismaterialen

Tingsrätten ansåg att kvinnans berättelse om händelsen varit trovärdig, samt att andra bevis också talade emot Nahom. Ur en läkarrapport framkom skador som kvinnan fått av våldtäkten. Tingsrätten ansåg brottet som mycket allvarligt i och med att kvinnan varit försvarslös och Nahom använt ett vapen. Gärningen hade skett på en plats där äldre personer borde kunna vara säkra. 

Med kvinnans ålder i beaktande hade etiopiern kunnat orsaka henne allvarliga permanenta skador. Hon hade varit inlagd på sjukhus i två veckor efter brottet och fått kraftiga smärtstillande droger. 

Hagos Nahom dömdes till 4 år och 6 månaders ovillkorligt fängelse. Han hålls frihetsberövad tills han förpassas till fängelse.