Kategorier
Nyheter

Finlands vänsterregering försöker förbjuda större evenemang ända fram till augusti

Bakom ett vackert och ungt ansikte är socialisten lika uppslukad av maktbegär som bakom buskiga skägg och mustascher. Denna läxa fick finländarna idag lära sig, efter att landets vänsterregering nu försöker förbjuda tillställningar med mer än 500 personer ända fram till augusti i år. 

Regeringen, med statsminister Sanna Marin (S) i spetsen, hänvisar i sin bulletin till det kinesiska coronaviruset Covid-19. Huruvida det finska folket ger upp sin karaktär och underkastar sig de drakoniska påbuden återstår att se.

Den finska staten har varit bland de värsta i världen i att slå ner på medborgarnas rättigheter för att försöka hindra spridningen av Covid-19 och har bland annat satt in polis och militär mot civilbefolkningen för att blockera Nyland från resten av landet. En blockad som senare avbröts. Finland har också hittills klarat sig bättre än länder som Sverige, med långt färre dödsfall som härleds till viruset.

Statsminister Marin hävdade på en presskonferens idag att det inte går att bli av med viruset före det finns ett vaccin. De arrangörer av sommarens evenemang som drabbas ekonomiskt av hennes regerings beslut hänvisade hon till försäkringsbolag.

Foto: Finlands ambassad