Kategorier
Nyheter

Företagare får tillbaka sina pengar: ”En stor lättnad!”

– Att kalla det en seger är fel, men en stor lättnad, det är det.

Så säger Anders Uppgårdh, som är en av 15 företagare som bestals på pengar av en bokförare, som sedan spelade bort nära €800 000 på PAFs internetcasino. Idag meddelade PAF – efter 10 år och två penningtvättsdomar – att samtliga företagare kommer att ersättas till fullo för de förskingrade medlen.

Själv drabbades Uppgårdh hårt och förlorade mycket pengar i svindleriet. Han var också den som upptäckte bedrägerihärvan, men har liksom de andra företagarna fått vänta länge på att få tillbaka sina pengar.

– Mitt rättstänk fodrade att jag skulle göra vad jag kunde för att få detta upprett. Nu kan jag med gott samvete se mig i spegeln och konstatera att jag gjorde vad jag kunde för att rätta till det som uppenbart var fel.

Uppgårdh berättar för Ålands Nyheter att han nu ämnar ställa upp i höstens lagtingsval för oppositionspartiet Obunden Samling.

– Om jag kommer in kommer min fokus vara på att vara vakthund på de som jag vet är skrupelfria bland lagtingsledamöterna och ministrarna. Ja, dom som blir kvar efter nästa val.

Han säger att han väljer att ställa upp för Obunden Samling på grund av ”avsaknaden av partipiska och inga lik i garderoben”.