Kategorier
Nyheter

Förfalskat videoklipp sprids av Katrin Sjögren (L) på internet

Ett förfalskat videoklipp sprids just nu på internet av lagtingsledamoten Katrin Sjögren (L) och andra vänsterpolitiker, där någon klippt ihop och förvrängt rösten på högerdebattören Tina von Schinkel när hon deltar i ett TV-program på temat ”Varför röstar kvinnor vänster?”

Motivet är att förnedra Schinkel och ledande svenskspråkiga vänsterpolitiker började snabbt sprida det förfalskade videoklippet.

 

Som partiledare för Liberalerna och vice talman har Sjögren ett ansvar – åtminstone i teorin – att uppföra sig värdigt. Men frestelsen att själv få hoppa på mobbartåget blev för stark för Sjögren, som spridit videon i närmare en vecka. Till stor förtjusning bland andra åländska vänsterprofiler såsom Annika Orre, Sofia Enholm, Michele Ferrari och Daniel Johansson.

När det i diskussionen lyfts fram att videoklippet är manipulerat rycker socialdemokraten Tony Wikström ut för att hävda att den inte alls är det. Sedan skyller han på ”högerpopulister”.

”Skulle nån förvrängt hennes röst när hon säger ”rätt” då? Kanske – i övrigt är inget manipulerat i rösten och inte särskilt hårt klippt”, skriver Wikström.

Den drabbade Tina von Schinkel säger själv i en intervju att det känns ”jobbigt och fruktansvärt” att vara utsatt för mobbningskampanjen.

– Hela klippet går ut på att förlöjliga mig och framställa mig som en dum och osympatisk kvinna, säger hon till Riks.