Fullspäckad lördagsnatt för polisen

En polispatrull i Mariehamn ingrep mot en man som stod och sparkade på en annan man som låg ner på lördagsnatten. När förövaren upptäckte polisen på intåg försökte han fly platsen springande, men kunde gripas efter en jakt till fots. Mannens offer fördes till akuten med ambulans och polisen utreder saken som en misstänkt grov misshandel.

Diverse andra störande element fick behandlas av polisen under lördagsnatten, bland annat en berusad individ som gick lös på akuten på ÅHS och gapade, viftade och vägrade lugna ner sig. Personen greps på basen av polislagen.

Polisen fick också rycka ut till landsbygden, där en misshandel pågick på en festlokal. Den misstänkte gärningsmannen hade gett sig iväg före polisen kom, men kunde identifieras.

Motorister i Jomala stördes av ytterligare en vettvilling som gick runt på en bensinmack och hotade bränslekonsumenter. Personen kunde dock inte påträffas av polisen.

Dessutom måste en överförfriskad och aggressiv kroggäst bli satt i bojor av ordningsvakterna. Personen lugnade inte ner sig heller när polisen kom och blev gripen.