Kategorier
Nyheter

Gick till attack med båtshake i Saltvik

Tingsrätten dömde Johannes Åberg, född 1999, till fängelse för att ha misshandlat en annan glop med både nävarna och tillhyggen, samt för diverse småbrott och trädgårdsbrottslighet. Åklagaren presenterade bevis för misshandeln i form av ett läkarintyg och två personer var kallade att vittna.

Det var i januari 2016 i Saltvik som Åberg hade diskuterat med en yngling som satt i sin bil, för att sedan böja sig in i bilen och börjat slå ynglingen i ansiktet med knytnävarna. Ynglingen hade försökt knuffa bort honom. Sedan hade Åberg tagit en båtshake och en lampa ur trunken på bilen och fortsatt misshandeln med dem. Överfallet hade pågått i 15 – 25 minuter och sedan hade ynglingen lyckats köra därifrån och direkt till alarmcentralen.

 

Vittne glömde allt
Ynglingen hade haft ont i ansiktet i nästan tre veckor och fått en framtand sönderslagen. Ett vittne hade sett misshandeln från början till slut och berättat om den i polisförhör. Enligt vittnet berodde osämjan på svartsjuka. I rätten mindes vittnet varken händelsen eller polisförhöret.

Åberg erkände misshandeln, men nekade till att han använt någon båtshake.

Tingsrätten dömde Johannes Emanuel Åberg, född 1999, till villkorligt fängelse i 75 dagar för misshandel som ung förbrytare, samt för några småbrott. Åberg ska också ersätta sitt offer med €50 för förstörda kläder, €40 för mediciner och €150 för sveda och värk. Därtill ska han ersätta beviskostnader och betala en brottsofferavgift till staten på €80.