Kategorier
Nyheter

Högskolan på Åland får €20 000 i bidrag för att lära ut vänsterideologin Agenda 2030

Vilken kompetens anser du är den viktigaste hos jobbkandidater när arbetsgivare ska anställa personal?

Svarade du något annat än ”hållbar utveckling” hade du helt enkelt fel. Utbildningsstyrelsen har nämligen bestämt att kunskap inom ”principerna för hållbar utveckling” är den överlägset viktigaste kompetensen som anställda ska ha.

Detta förstår också Högskolan på Åland, som gått med i ett EU-finansierat projekt kallat ”Sustainability in Finance (Hållbarhet inom finans)”, gulligt förkortat till ”SuFi”.

Med hjälp av drygt €400 000 i EU-bidrag ska Högskolan tillsammans med andra akademiska partner se till att utbilda folk inom vänsterideologin Agenda 2030 via en onlinekurs, så att de kan få sig jobb i framtiden. Hur ska det gå till rent praktiskt? Akademikerna tänker ta fram en enkät, där aktörer inom finanssektorn får svara på vad de behöver för kompetens. Sedan blir det dags för möten och workshop i traditionell ordning.

 

Högskolan kommenterar bidragen på sociala medier

 

På grund av pandemin av Covid-19 har mötena hittills hållits på distans. Bland annat har projektets ledande akademiker tagit sig tid att utreda vad deras kollegor dricker till frukost, vad de har för husdjur och var de bor. Det är fortfarande oklart vilka som är deras favoritfärger.

Däremot är det klargjort att landskapsregeringen kommer att ge drygt €20 000 av skattebetalarnas pengar i bidrag till det ideologiska projektet. Beslutet togs av Näringsavdelningens byråchef Susanne Strand. På Högskolan leds projektet av Harriet Bodö.