Kategorier
Nyheter

Igge Holmberg (S) anklagar Petri Carlsson (M) för korruption

I en insändare i tidningen Åland idag anklagar den socialdemokratiske lagtingsledamoten och fullmäktigemedlemmen i Mariehamn Igge Holmberg (S) stadsstyrelsens ordförande Petri Carlsson (M) för att ”gå i spetsen” för ”grasserande vänskapskorruption” bland moderater i Mariehamn.

Anklagelserna motiveras med att Petri Carlsson i tisdagens stadsstyrelsesammanträde föreslog att förkasta ett förslag av statsdirektör Barbara Heinonen. Heinonen ville att stadsstyrelsen skulle besvära sig över byggnadsnämndens bygglov utfärdat till Dennis Janssons (M) bolag Dennis&Macke.

Igge Holmberg skriver i sin insändare att det är Petri Carlssons plikt som stadsstyrelsens ordförande att stå bakom stadsdirektörens förslag och anklagar Carlsson för att vara så misslyckad i sina åtaganden att hela Mariehamns förvaltning haltar.

Holmberg påstår att Carlssons agerande är ”ren vänskapskorruption” med motiveringen att både Carlsson och Dennis Jansson bägge är aktiva inom Moderaterna och att Jansson är gift med partiets ordförande. Holmberg skriver även att det är ”snudd på skandalöst” att Moderaterna ”funderar på” att föra fram Carlsson som ordförande för nästa period.

Petri Carlsson svarar i samma tidning att anklagelserna om korruption är ”helt befängda” och en förolämpning mot honom som privatperson. Carlsson anför även att han inte umgås privat med Moderaternas ordförande eller bolagsmännen bakom Dennis&Macke.