Kategorier
Nyheter

Insändare: Jag är frispråkig, men inte emot jämställdhet

Både tidningar och radio anser att mitt övertramp var så hemskt att det bör basuneras ut till hela Åland. Givetvis anser man att Ålands Framtid gjorde rätt när de ’petade’ mig från listan.

OM INSÄNDARE

Åsikterna i insändare är skribentens egna och inte redaktionens.

Jag kan absolut hålla med om att ÅF gjorde rätt, de är ett litet parti som är i stort behov av kvinnliga kandidater. Inte kanske främst för kvinnornas intresse eller åsikt men för pengarna. Lyckas man med bedriften att ställa upp en jämställd lista så blir man ju givetvis premierad. Spelar inte så stor roll vem det är (vilket det inte heller ska göra). Dock spelar könet en väldigt stor roll. Könet ger pengar, man mutar alltså partierna att ta in kvinnor. Visst finns det kanske något parti som inte har problem att få tag i kvinnor men generellt är det ett problem så stort att det måste premieras med medel.

Som sagt, att ÅF ’petade’ mig är jag ok med, jag gav dem inget val. Jag är inte emot jämställdhet. Som uppfostrare av tre döttrar och två söner så skulle det väl vara märkligt om jag tyckte att döttrarna var mindre värde. Jämställdhet för mig betyder ’på lika villkor’, inte att man kan ropa antifeminist för att få igång mobben om man är missnöjd.

Jag är frispråkig och jag verkar ha fått en ganska stor skara med mig som stöd på det tåget. Det är jag evigt tacksam för. Många tycker att jag blivit fult behandlad och jag kan delvis hålla med.

Vad hände när Igge Holmberg kallade prinsessbarnet för parasit?
Vad hände när Nina Fellman kallade Stephan Toivinen för rasist?
Vad hände när Runar Karlsson visade sin ’sneda’ kvinnosyn?
Vad hände när Tony Asumaa visade sin syn på klimatet?

Vad hände med mig när jag nämnde tokkärring och feminism i samma stycke? Inget, före en kvinna lyfte det och tyckte det var hemskt.

Med det sagt så vill jag härmed meddela att jag står för vartenda ord jag skriver och jag kommer fortsätta att vara ärlig. Jag kommer även att ställa upp i höstens lagtingsval.

Sam ’Knatte’ Palén, Lagtingskandidat