Kategorier
Nyheter

Irakier attackerades av mobb efter biljakt i Österbotten

Polisen utreder grov misshandel efter att en 19-årig irakier blivit överfallen av en uppretad mobb i orten Östermark i Österbotten i helgen. Svenska Yle rapporterar om händelsen idag och har intervjuat irakiern, som säger att han fruktade för sitt liv under händelsen och menar att överfallet var rasistiskt motiverat.

  • De sparkade, rev, skrek och slog. Det var unga, gamla, män och kvinnor, säger han i en intervju med Svenska Yle.

Enligt polisen började allt i en sommarstuga, där det uppstod bråk mellan irakierns sällskap och de övriga på stuggästerna. Irakiern berättar för Yle att han och hans sällskap flydde från platsen med bil, men att de andra jagade efter med sina bilar och till sist lyckades tvinga ner hans bil i diket.

Jakten fortsatte till skogs, tills förföljarna hann ifatt och gav sig på honom. Enligt irakiern använde de också en sten som tillhygge mot honom. Han hade vid ett tillfälle blivit slagen medvetslös, före polis och ambulans hann anlända.

Efter helgen har någon sprayat ”mamu” på irakierns krashade bil, vilket är kort för ”invandrare” på finska. Polisen misstänker inget hatbrott för tillfället.