Irakier halshögg finsk kvinna i centrala Björneborg

En 28-årig man med irakiskt medborgarskap har på sannolika skäl häktats för ett mord i Björneborg. Detta rapporterar Satakunnan Kansa. Mordet upptäcktes när räddningstjänsten ryckte ut på ett brandlarm till en lägenhet på Östra Esplanaden i centrala Björneborg morgonen den 16e september. 

Branden hade slocknat av sig själv innan räddningstjänsten anlände. Polisen påträffade liket av den medelålders finska kvinna som ägde lägenheten och kunde snabbt dra slutsatsen att hon inte dött av branden.

– Jag kan säga så mycket att gärningen undersöks som mord, på grund av handlingens synnerligen brutala karaktär, sade kriminalkommissarie Erik Salonsaari till Ilta-Sanomat.

– Dessa personer kände varandra, fortsatte Salonsaari.

Salonsaari säger att branden misstänks ha varit anlagd, men vill inte svara på ifall den häktade mannen misstänks för det också.

 

Den misstänkte hade uppehållstillstånd
En man född 1990 greps 19e september, misstänkt för mordet. Mannen är irakisk medborgare med okänd adress och under gripandet fick mannen tolkning på arabiska. Mannen hade fått uppehållstillstånd på en asylansökan och bor inte på asylförläggningen i närheten. Mannen har också ställt upp för val i den evangelisk-lutherska församlingen i Björneborg.

Enligt Satakunnan Kansa har flera källor berättat att kvinnan blivit halshuggen genom att hennes nacke helt eller delvis skurits av.

Flera andra personer greps till en början, men dessa har släppts och misstänks inte längre för någon inblandning. Polisen begär in allmänhetens tips om en röd Nissan Almera, årsmodell 2000, med registernummer IAF-186. Bilen har hittats, men polisen misstänker att den varit inblandad i gärningen och vill nu ha in tips.

 

Foto: Polisen
Foto: Polisen

Tipsa polisen: [email protected] eller ring 112

Omslagsbild: Google