Kategorier
Nyheter

Jackpot! Visit Åland fick €550 000 i bonus-bidrag av Fredrik Karlström (M)

Näringsminister Fredrik Karlström (M) har bestämt att föreningen Visit Åland ska få exploatera ålänningarna på ytterligare €550 000 för sin verksamhet.

Föreningen får sedan tidigare långt över €1 miljon om året i bidrag för att marknadsföra Åland. Bidragspengar har använts av föreningen för att gynna sina egna anställda och tidigare anställdas företag och en undersökning som Ålands Nyheter gjorde ifjol gav starka bevis för att Visit Åland förfalskat en upphandling för att gynna en av sina tidigare anställda med tiotusentals euro av skattebetalarnas pengar.

”De åländska företagens möjlighet att delfinansiera marknadsföringen av destinationen Åland har praktiskt taget helt upphört som en följd av coro- naviruspandemin.”, skriver minister Karlström i sitt beslut.

Enligt beslutet ska Visit Åland använda bidragspengarna för ”destinationsmarknadsföring som ökar Ålands attraktionskraft som besöksmål”, samt ”till att stärka den varumärkesinsats som Michael Björklund genom Nordiska Matkompaniet bidrar med genom sin vinst i tävlingen Expedition Robinson”.

Också Mariehamns stad får exploatera €50 000 från ålänningarna för Tall Ships Race, efter minister Karlströms beslut.

Foto: landskapsregeringen