Kategorier
Nyheter

Kastade ut kvinna naken ur bostad mitt i vinternatten

Tingsrätten dömde Bernt Henry Mattsson, född 1959, till böter för olaga tvång, efter att han tvingat ut en kvinna naken ur en bostad mitt i vintern. Åklagaren presenterade bevis i form av fotografier tagna av polisen. Två vittnen var kallade till rätten.

I januari ifjol hade både kvinnan och Mattsson befunnit sig på en hemmafest i Geta. Mattsson hade ringt efter en taxi till kvinnan. Enligt kvinnan hade Mattsson sedan slitit av henne kläderna, dragit henne i armen till dörren och sparkat ut henne på trappan i vinterkylan. Taxin stod redan på gården när hon kastades ut. 

 

Taxichaufför vittnade
Bostadens innehavare var kallad att vittna, men sade sig inte ha sett eller hört något av vad som hände.

Taxichauffören vittnade i rätten och berättade att han såg kvinnan bli utsparkad eller utknuffad naken av Mattsson, som därefter slog fast dörren. Vid tidpunkten hade det varit minusgrader.

Polisen hade senare kommit till bostaden och hittat kvinnans kläder och tillhörigheter i tamburen samt Mattsson och bostadens ägare sittandes vid köksbordet. Mattsson nekade till alla anklagelser i rätten.

 

Får böter för olaga tvång
Tingsrätten konstaterade att taxichauffören varit ett helt utomstående vittne och fann stöd för kvinnans berättelse i och med att polisen påträffade hennes kläder inne i bostaden. 

Bernt Henry Mattsson, född 1959, dömdes för olaga tvång till €270 i böter. Han ska också betala en brottsofferavgift på €80 till staten.

Temabild: Pixabay