Kategorier
Nyheter

Kvinna häktad för mordförsök efter att ha försökt köra på två polismän

En kvinna har häktats för mordförsök efter att hon försökt köra över två poliser under en biljakt i Mariehamn. Polisen rapporterade för en dryg vecka sedan att en polispatrull i Mariehamn blev vittne till en mindre kollision under kvällen 10 oktober. Den misstänkte föraren smet från olycksplatsen och flydde också från polisen. Hon vägrade också stanna för polisens stopptecken och polisen blev tvungen att lägga ut spikmatta för att få stopp på henne efter en jakt som pågick i nästan 20 minuter.

Under biljakten hade kvinnan krockat i en annan bil, före färden slutade framför ett bostadshus. Kvinnan hade gjort motstånd mot polisen vid gripandet och personerna som färdades i den andra bilen hade tvingats söka vård efter kollisionen.

Igår kunde tidningen Åland rapportera att kvinnan efter gripandet häktats av Ålands tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för två mordförsök, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och våldsamt motstånd mot tjänstemän. Mordförsöken ska gälla att hon försökte köra över två polismän under sin flykt.

Förundersökningsledare Christoffer Ahlfors vill inte gå in på detaljer kring var i Mariehamn som biljakten gick, men säger att det säkert kommer fram i ett senare skede.

Vilken ålder har den misstänkte?
– Det är en myndig person, en fullvuxen person.

Var alkohol eller andra rusmedel inblandade?
– Det finns misstanke om det, men vi utreder saken. Personen i fråga är misstänkt för rattfylleri.

Är den misstänkte tidigare känd av polisen?
– Personen har inte någon brottslig bakgrund.

Är personen finsk medborgare?
– Personen är finsk medborgare.

Hur går utredningen vidare, har ni fått in något tips?
– Det är mycket saker som behöver klargöras och specificeras i det här ärendet. Det finns en hel del utlåtanden och annat som det kommer att arbetas på. Det kommer nog att ta sin tid innan utredningen är klar. Åtal ska väckas senast 4.12.