Kategorier
Nyheter

Man från Mellanöstern misstänkt för mordet på liten pojke på julafton

Den 36-årige mannen som häktats på sannolika skäl misstänkt för mordet på en liten pojke i Helsingfors på julafton är av Mellanöstern-ursprung. Detta enligt häktningshandlingar Ålands Nyheter begärt ut och fått.

Brottet skedde i pojkens familjs lägenhet på Brysselgatan i stadsdelen Arabiastranden. Två andra vuxna och ett annat barn hade varit närvarande under sammankomsten. Händelsen hade skett plötsligt och den misstänkte hade enligt polisen lyckats låsa in sig tillsammans med brottsoffret.

– Situationen utvecklades så snabbt att det inte gick att hejda mannen. Den misstänkte har förhörts en gång och sagt att han led av vanföreställningar som motiv för dådet. En kniv användes i dådet och det är uppenbart att syftet varit att döda, säger utredningsledare, kriminalkommissarie Kirsi Kanth.

Den misstänkte greps på platsen av polisen utan att göra motstånd. Brottet utreds av polisen som mord på grund av det utomordentligt brutala och grymma tillvägagångssättet och barnets försvarslöshet.

Enligt tidningen Iltalehti har den misstänkte mannen en tidigare kriminell bakgrund.

Ålands Nyheter kan inte avslöja namnet på den misstänkte, då det tills vidare är hemligstämplat av Helsingfors tingsrätt.