Kategorier
Nyheter

Mats Perämaa (L) gav €6000 till feministförening

Finansminister Mats Perämaa (L) gav €6000 av landskapets hasardvinster till föreningen Ålands Feministparaply under en casinoextravaganza som hölls i måndags.

Föreningen leds av styrelseordförande Sofia Enholm tillsammans med vice ordförande Cita Nylund, som för ett par veckor sedan gick hårt ut mot de män som vill förhindra utlänningars våldtäkter och gruppvåldtäkter på finska barn:

– Är ni ens säkra på att dessa flickor är era att beskydda? skrev Nylund och anklagade i samma veva politikern Runar Karlsson (C) för att ha uppfört sig oanständigt mot henne i lagtinget. Anklagelser som Karlsson fullständigt slog ifrån sig.

Föreningen hade krävt knappt €40 000 i bidrag för sin verksamhet, som är att bedriva politisk påverkan enligt vänsterideologin feminism eller med deras egna ord: ”skapa tillfällen för att inspirera till samtal om genus och jämställdhet”.

I somras gick arbetet bland annat ut på att protestera mot artistlistan för festivalen Rockoff genom att gå på konsert iklädda rosa tröjor.

Under extravaganzan kunde minister Perämaa konstatera att föreningen har stora likvida tillgångar, som överstiger tidigare års bidragsutbetalningar.

Bild från föreningens manifestation ”För en jämställd festivalscen”