Kategorier
Nyheter

Minister Annika Hambrudd (C) reste till Paris för att uttrycka ålänningarnas gränslösa tacksamhet till UNESCO

En av de största ambitionerna hos åländska politiker är att få slippa till och gnugga axlar med den globala eliten. För där ”hemma på kobben” händer det inte alltid så mycket spännande.

Därför skickade landskapsregeringen i mars en ansökan om att få gå med i Förenta Nationernas UNESCO, som är en organisation för utbildning, kultur och vetenskap och leds av den franske socialisten Audrey Azoulay.

Åland har idag godkänts att få komma med som ”associerad medlem”, det vill säga som en lite mindre betydelsefull junior-medlem.

I ett pressmeddelande berättar landskapsregeringen att utbildningsminister Annika Hambrudd (C) rest till Paris för att idag delta i UNESCOS konferens och uttrycka sin stora tacksamhet över att Åland fick komma med. För de utländska makthavarna i kongressen kan det ha varit svårt att inte dra på munnen åt ministerns undergivna tal:

– Det här är sannerligen ett historiskt beslut för oss, och jag talar för hela det åländska folket och deras regering när jag uttrycker min hjärtligaste tacksamhet till er!

Förenta Staterna och Israel gick rätt nyligen ur UNESCO på grund av vad de anser vara anti-israelisk ideologi som drivs av organisationen. Medlemskapet beräknas kosta de åländska skattebetalarna €1000 om året – då inte medräknat politikers resor till Europa för att fraternisera med sina kollegor.

På bilden: Hambrudd, foto: Landskapsregeringen