Kategorier
Nyheter

Missnöjda turister får svar på tal: ”Pallervantar klarar vi oss utan!”

”Pallervantar klarar vi oss bra utan!” Så inleder Gästhem Kronan i Mariehamn ett av många svar till negativa recensioner som boendets gäster gett på bokningssidan booking.com.

”Det värsta och mest otrevliga bemötandet man nånsin fått när man ringde till boendet, den mannen borde ha 15 piskrapp och en rejäl läxa i kundbetjäning!” skriver en av gästerna. ”Konstigt att man inte klarar av att säga sådana här stora ord på plats…” svarar Gästhem Kronans representant, ”Men gå gärna till något annat ställe nästa gång, hit behöver ni inte komma…” fortsätter han.

Det är inte den enda gästen som får på pälsen: ”Oj det är verkligen synd om dig en riktig stackare!” får en gäst till svar som har beklagat sig över en tom reception och rummets standard. ”Barnsligt av dig att hålla på skriva en massa sk*t för att du inte fick boka av rummet med kort varsel” skriver Gästhem Kronan som svar på tal till en gäst som klagat över ”otrevlig” och ”ovårdad” personal.

Kundbemötandet har väckt omsöm munterhet och bekymmer bland andra åländska turistföretagare i diskussioner på sociala medier.

Ett urval bland recensioner och svar från booking.com:

 

Fotnot: Artikelförfattaren driver en turismsida med inriktning på Ålands skärgård.

På bilden: John Cleese och Andrew Sachs gestaltar karaktärerna Basil Fawlty respektive ”Manuel” i TV-serien Pang ibygget.