Kategorier
Nyheter

Polisen begär tips om misstänkt barnvåldtäktsman i Helsingfors

TIPSA POLISEN

[email protected]

Polisen i Helsingfors ber allmänheten om information kring mannen på bilden, misstänkt för en stor mängd sexualbrott mot barn som ska ha skett i hans lägenhet i Helsingfors sedan 2006. Minst 12 minderåriga flickor ska ha blivit utsatta för våldtäkter och grova sexuella övergrepp av mannen, som är född på 1950-talet.

Mannen är redan arresterad, men polisen går ut med bilden på honom för att kunna komma i kontakt med eventuella andra offer.

– Vi vet att det finns åtminstone ett till brottsoffer vars identitet vi inte känner till ännu. Det är möjligt att vissa av offren inte ens är medvetna om att de har utnyttjats, eftersom många av offren vi känner till har varit medvetslösa efter att ha fått alkohol eller andra rusmedel av den misstänkte, skriver polisen.

Mannens tillvägagångssätt hade enligt polisen varit att erbjuda alkohol och narkotika till ungdomar som varit i hans lägenhet.

– Vi ber att alla som misstänker att de blivit offer för ett brott eller känner till något som kan vara till hjälp för att lösa saken att kontakta oss. Detta är ett allvarligt brott, där detaljerna om offren och vittnen spelar en viktig roll.