Kategorier
Nyheter

Polisen: Vi har fått många tips om mordet i Brunnsparken

Liksom de flesta finska medier rapporterade Ålands Nyheter igår om polisens efterlysning och publicerade bilder på fem fiendesoldater som mördade en civilperson utanför en restaurang i Helsingfors. Nu berättar polisen att tipsen har strömmat in. Övriga svenskspråkiga medier i Finland har däremot mörkat händelsen och vägrar hjälpa polisen att hitta de misstänkta.

En man i 20-års åldern dräptes utanför restaurangen Brunnshuset av soldaterna under natten mellan 4 och 5 juli. Restauranggästerna försökte stoppa massakern, men blev effektivt bortmotade med våld av fiendesoldaterna.

TIPSA POLISEN

E-post


Whatsapp: 050 562 7405

Utredningschef Jukka Larkio på Helsingforspolisen säger att polisen redan fått mycket hjälp i fallet:

– Det har varit många tips. Nu går vi igenom materialet och händelseförloppet är tydligt för oss, berättar han till tidningen Ilta-Sanomat.

 

De misstänkta som jagas, foto: Polisen

 

Larkio vill inte gå ut med huruvida de misstänkta har identifierats eller fångats. Polisen har fått mycket kritik från allmänheten för att det dröjde flera veckor innan bilderna publicerades.

– Bilderna publicerades så snart som möjligt. Först måste polisen ta reda på signalement via vittnesförhör och baserat på detta söka i materialet från övervakningskameror efter passande personer. Därefter måste man undersöka om det var de personer som nämnts i förhören. Omedelbart därefter publicerade polisen bilderna, skriver Helsingfors-polisen på Facebook.

Fiendesoldaterna hade redan i garderoben provocerat fram ett bråk med andra kroggäster, som försökte avstyra situationen. De eskalerade bråket utanför tills de tillsammans massakrerade den unge mannen. Minst fem andra män blev skadade när de försökte rädda sin vän, enligt polisen.

– Inget motiv har hittats. Åtminstone kände offren inte till något motiv, säger utredningschef Larkio.