Kategorier
Nyheter

Skolflicka misshandlades och hotades av invandrargäng

Rättelse: Flickan var i tonåren när händelserna hon berättat om skedde.

Efter reportaget om den brutala narkotikaligan som verkat på åländska skolor har Ålands Nyheter blivit kontaktade av en flicka som berättar om misshandel, kränkningar och hot som hon fått utstå i tonåren av ligamedlemmar, som haft fri tillgång till att röra sig inne på åländska skolor.

Flickan berättar att hon var 14-15 år då hon på kvällstid på Kyrkby högstadiums skolområde blev misshandlad av brodern till en gängmedlem, som samtidigt livesände misshandeln till sin bror via Facetime. Efter misshandeln har två invandrarkarlar, som bägge identifieras vid namn av flickan, kommit till skolan ett flertal gånger för att hota och trakassera henne. Bägge karlar är dömda ligamedlemmar, som under sina besök till skolan ska ha kallat henne för saker som ”äckliga jävla h**a” och hotat med att hänga ut privata bilder på flickan på internet.

– Skolan kan tydligen inte göra så mycket, säger flickan till Ålands Nyheter. Hon har polisanmält misshandeln och har sparat bilder på blåmärkena hon fick, men Ålands polis är ointresserad av händelsen eftersom gärningsmannen i fråga påstås vara minderårig. Flickan berättar att åtminstone en av de äldre gängmedlemmarna portats från en annan åländsk skola, då han fortsatte att förfölja henne efter att hon fortsatte att studera där.

Ålands Nyheter publicerar inte namn på personer anklagade för brott före dom har fallit.