Kategorier
Nyheter

Socialdemokrat gick på bidrag samtidigt som hon lyfte lön som statsminister i Finland – fick €845 per månad för mat

Att gå på bidrag hela livet är något som helt enkelt hör till när man är socialist. Beteendet är den logiska slutsatsen när en människa bygger sin existens och livsåskådning på avundsjuka och begär efter andra människors materiella tillgångar.

För individen Sanna Marin har begäret tagit sig uttryck i att hon lyft dryga €14 000 i bidrag för sitt behov av livsmedel sedan början av 2020 – samtidigt som hon lyft en hög lön som statsminister över Finland.

För fin för att ställa sig i brödkön eller gå till matbanken har statsministern istället ringt in catering till sin residens Villa Bjälbo. Statsrådets kansli skriver i ett pressmeddelande att det rört sig om en kostnad på i genomsnitt €845 per månad för catering till Sanna Marin och €270 i månaden för att ge henne frukost. I pressmeddelandet detaljeras statsministerns matvanor:

– Måltiderna bestod till exempel av kalla förrätter, huvudrätter, sallader och färska snacks.

Förenta Staternas tidigare president Donald Trump beställde också sallad till sin residens

 

Nekar till att ha tagit pengar för bröllop

Det var finsk media som först började undersöka Sanna Marins matkostnader – som dessutom varit skattefria. Marin har efter att hon blivit avslöjad meddelat att hon kommer att avstå från bidragen under en period.

Statsministern har även anklagats för att ha plundrat de finska skattebetalarna på tiotusentals euro för att betala för sitt bröllop, men hennes stab hävdar att det bara var ett sammanträffande att kostnader för €23 000 fakturerats skattebetalarna på hennes bröllopsdag. Sanna Marin har också nekat till anklagelserna i ett inlägg på Twitter.