Sommaruppehåll

Såsom förra året tar Ålands Nyheter nu sommarlov och gör uppehåll i rapporteringen, med undantag för enstaka reportage. Vi tar naturligtvis gärna emot nyhetstips under uppehållet och Ålands Nyheter utlovar fortfarande en belöning på €1000 för tips som leder till tillfångatagandet eller åtal mot de gruppvåldtäktsmän som enligt uppgifter från Ålands lagting fortfarande är på fri fot.

I och med sommaruppehållet vill vi tacka alla som läser vår oberoende rapportering och önska våra läsare, vänner, ovänner och Ålands oärliga regeringsmedia en riktigt trevlig sommar!

Vi använder inte så kallade cookies för att spåra våra besökare, men vår internetleverantör meddelar att Ålands Nyheter besökts drygt 420 000 gånger sedan starten av sammanlagt 256 000 olika läsare. Vårt referat ur rättegången mot den terroråtalade marockanen i Åbo är vår mest lästa artikel, med över 6300 delningar på Facebook och 88 000 läsare.

 

För våra nya läsare följer våra mest delade artiklar nedan:

Marockanske terroristen hånskrattade i rätten – slaktade kristna och kvinnor i Åbo enligt plan

Utomnordiska män grovt överrepresenterade i våldtäkter på Åland

Invandrargäng drev brutal narkotikaliga på åländska skolor

Finskor offer för 80% av asylinvandrares sexbrott – hälften av dem flickor under 18

 

Medarbetare sökes!

Inför hösten söker vi nu nya medarbetare till Ålands Nyheter. Har du något intressant eller viktigt som du vill skriva om? Är det viktigt för dig att Ålands folk får ta del av sanningsenliga nyheter? Hör då av dig till alandsnyheter@protonmail.com eller tips@alandsnyheter.com

Jobbar du redan som journalist på Åland eller i Finland, men har fått order om att undanhålla sanningen inom något ämne eller skydda speciella intressen? Ålands Nyheter publicerar ditt reportage och skyddar din identitet.

Du kan bli medarbetare på Ålands Nyheter utan att behöva röja din identitet för oss, men det står också fritt att skriva under eget namn. Ålands Nyheter tar inte emot några bidrag eller stöd och publicerar inte heller reklam. Därför är allt arbete tills vidare pro bono. Vårt fokus begränsar sig till Åland och Finland.