Kategorier
Nyheter

Tallink Silja slutar med kryssningarna Stockholm – Åbo för svenskar

Uppdatering 4.8.2020: Kryssningarna med start i Åbo kommer att fortsätta som vanligt, vilket inte framgick i den tidigare artikeln.

Rederiet Tallink Silja slutar sälja kryssningar mellan Åbo och Stockholm från och med fredag. Däremot fortsätter den reguljära trafiken mellan städerna. Svenska turister får fortfarande inte komma till Finland enligt regeringens inreseförbud.

Härom dagen meddelade rederiet att de börjar kryssa från Stockholm till Höga kusten med sitt flaggskepp Silja Symphony. Rederiet skriver i sitt pressmeddelande att de nya kryssningarna är som svar på att corona-krisen omintetgjorde många svenskars planer för sommarsemestern och att rederiet länge funderat på att kryssa till Höga kusten:

– Höga Kusten är en destination som vi sneglat på länge. När Coronakrisen satte käpparna i hjulen för vår normala trafik såg vi detta som ett utmärkt tillfälle att tänka nytt och testa nya destinationer istället för att bli handlingsförlamade. Kryssningarna till Visby har överträffat alla våra förväntningar och återkopplingen från gästerna har varit otroligt positiv, så det känns väldigt roligt att nu få erbjuda ännu en ny och eftertraktad destination till våra kunder, säger Marcus Risberg, vd på Tallink Silja.

Foto: Pjotr Mahhonin