Torbjörn Eliasson anställer datafreak för att bossa över landskapets IT

Kommer landskapsregeringen någonsin att få ordning på sin IT och de vilt skenande kostnaderna inom området? Det återstår att se, men nu ska man i alla fall anställa ett tvättäkta datafreak för att få sig en IT-chef inom den så kallade ”Digitaliseringsenheten”.

Några relevanta kunskaper inom IT efterfrågas inte, utan istället kräver finansminister Torbjörn Eliasson (C) att den nya chefen ska ha gått på universitet eller högskola. Grundlönen blir €4500 i månaden.

Minister Eliasson passar också på att sortera om lite i IT-avdelningen, samt befordra diverse landskapsanställda intendenter till den finare titeln överintendent.

 

Expert på H och B och T och Q och I och A

Och från datafreak till andra sorters specialister söker landskapsregeringen också en jämställdhetskommissarie, som ska agera ”sakkunnig” i frågor om kön, samt frågor som rör homosexuella, bisexuella, transvestiter, ”queer”, ”intersexuella” och ”asexuella”. Den som anser sig ha mycket erfarenhet av sådant och dessutom har gått på universitet eller högskola kan skicka sin jobbansökan till landskapsregeringen och kanske bli den som inkasserar en lön på minst €3144 i månaden.

Efter alla överintendenter och specialsakkunniga vart det det till och med över lite pengar och minister Eliasson lediganslog också en helt vanlig tjänst som poliskommissarie.