Kategorier
Nyheter

Uleåborg: Araber drogade ner 14-årig flicka och filmade sina sexuella övergrepp på henne

ULEÅBORG En arabkarl dömdes till fängelse och en annan till böter efter att de drogat ner en flicka tills hon blev redlös och sedan spelat in filmer på när den ena begick sexuella övergrepp på henne. Rättegången tog plats bakom stängda dörrar och domen har hemligstämplats för 60 år framåt för att skydda brottsoffrets integritet.

Enligt den del av domen som offentliggjorts av tingsrätten hade araben Abdullah Al-Gburi förgripit sig sexuellt på ett 14-årigt barn efter att han gett henne alkohol så att hon blivit redlöst berusad. Enligt tingsrätten hade flickans berusning gjort det enklare för Al-Gburi att pressa henne till samlag. Det sexuella övergreppet hade videofilmats för att förnedra barnet.

En annan arab som påstår sig vara minderårig deltog genom att filma övergreppen på flickan och senare också filmat henne naken. Han hade skickat filmerna till andra personer. Han nekade till anklagelserna.

Abdullah Khamees Salman Al-Gburi, officiellt född år 2000, dömdes till 2 år och 6 månaders fängelse för grovt sexuellt utnyttjande av barn. Hans offer får inget skadestånd, men däremot dömdes de finska skattebetalarna att betala hans advokat drygt €8500.

Den påstått minderårige araben dömdes till endast €420 i böter för sina förnedrande filmer. Domen har inte vunnit laga kraft och Al-Gburi har redan anmält sitt missnöje med domen.