Kategorier
Nyheter

Uleåborg: Endast 4 års fängelse för falsk flykting som ströp och våldtog ett barn

KRIGSBROTT Utlänningen Ali Osman Mohamed, född 1993, dömdes till ett minimalt straff på 4 års fängelse av Uleåborgs tingsrätt för lockande av barn i sexuella syften, grovt sexuellt utnyttjande av barn samt grov våldtäkt av ett barn under hösten 2018. Domen är hemligstämplad till största delen för att skydda offrets identitet.

Tidningen Kaleva rapporterar att Mohamed hade använt Messenger, Whatsapp och Instagram för att ta kontakt med sitt offer, som var en 13-årig flicka. Han hade lockat henne till sin lägenhet. Där hade han strypt och våldtagit barnet.

Själv nekade Mohamed till alla anklagelser och hävdade att han trodde att flickan var 16. Mohamed var med i en groomingliga bestående av män från Mellanöstern och Afrika, som kommit till Finland som falska flyktingar för att begå krigsbrott mot den finska civilbefolkningen, genom att systematiskt söka upp barn för att våldta dem. Tingsrätten konstaterade att Mohamed kände till att flickan blivit utnyttjad av andra flyktingmän.

Ali Osman Mohamed ska betala totalt €22 000 till sitt offer för lidandet och skadorna han förorsakat. Han förpassas till Kuopio fängelse.