Kategorier
Nyheter

Uleåborg: Utlänning dömdes för grov barnvåldtäkt

Uleåborgs tingsrätt dömde utlänningen Abdul Aziz Nayef Dbeisan Al-Bodour, född 1995 till 3 år och 2 månaders fängelse för grov våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande av ett barn.

En flicka hade i november 2018 rest till Uleåborg från en annan ort och inte haft någonstans att övernatta. Hon hade fått husrum i en privat bostad där också Al-Bodourin befunnit sig. De hade inte känt varandra sedan tidigare. Flickan hade blivit sjuk och gått till sängs. Hon vaknade av att Al-Bodourin drog ner hennes byxor och våldtog henne. Flickan hade fått blåmärken av händelsen.

Al-Bodourin nekade till alla anklagelser. Tingsrätten fick ta ställning till bevis i form av Snapchat-meddelanden, foton, läkarutlåtanden, kriminaltekniska undersökningar från CKP:s laboratorium och blodtester. Två vittnen hade kallats till rättegången.

Flickans berättelse stöddes av ett vittnesmål och av läkarutlåtandet. Enligt tingsrätten hade Al-Bodourin utnyttjat att flickan inte kunnat försvara sig eller på annat sätt varit i ett hjälplöst tillstånd för att begå övergreppen på henne.

Förutom det ovillkorliga fängelsestraffet ska Al-Bodourin också ersätta sitt offer €7000 för hennes psykiska lidande och €100 för smärta, samt hennes sjukvårdskostnader.