Kategorier
Nyheter

Vänsterkonsulter vill att du ska äta insekter istället för mat

Hur gör man åkerns kompletta hälsocheck? Den frågan ställer sig företaget Invenire Market Intelligence. Och frågan var så bra ställd tyckte landskapsregeringen att jordbruksbyrån via byråchef Sölve Högman beviljade firman €6600 av de åländska skattebetalarnas pengar i bidrag.

Företaget leds av Patricia Wiklund, som tidigare lett Ålands Producentförbund i att publicera ett manifest för en ”hållbar livsmedelsstrategi” enligt planekonomisk modell, där bönder under landskapsregeringens uppsikt ska transcendera sin nuvarande existens och istället bli ”planetskötare”. Ålands Producentförbund fick sedan €60 000 av dåvarande näringsminister Camilla Gunell (S) för att arbeta enligt manifestet och €20 000 för att propagera för det.

 

https://www.youtube.com/watch?v=LNeslTMMEk0

 

I manifestet ger Invenire skarp kritik mot syntetiskt kväve i jordbruket – trots att runt tre miljarder människor skulle svälta ihjäl utan tekniken. Något som däremot smäller högt för Invenire är insekter, som de hyllar som ett ”hållbart” livsmedel och storsatsar på i sin marknadsföring:

En bytta med larver som vänsterkonsulterna tycker att du ska äta

”Vårt medvetande om utmaningarna i att ge mat till vår växande globala population har ökat”, skriver företaget och fortsätter:

”Vi tror på den stora potentialen med insekter!”.

I en serie rapporter och videor med motbjudande bilder detaljerar företaget hur de anser att civilbefolkningen måste äta insekter för att ”rädda oss från en matkris”. Författarnas formuleringar tar ibland vänsterreligiösa toner för att sälja in dieten och de skriver bland annat:

”Allting är möjligt! Stora drömmar är orsaken till att världen förändras till det bättre. Låt oss utforska dina framtida möjligheter att växa tillsammans och göra dina bättre affärsidéer till verklighet.”

Jordbruk som bedrivs enligt vänsterideologi har hittills lett till flera av världens största svältkatastrofer, bland annat svälten i Kina under Mao som bragte 15-55 miljoner människor om livet och svälten i Sovjetunionen under Stalin som bragte 3-10 miljoner människor om livet.