Kategorier
Nyheter

Varning för bluff-fakturor från avfallsföretaget Mise

En stor mängd ålänningar har på sistone fått bluff-fakturor skickade till sig från de åländska politikernas företag Mise, som verkar inom avfallsbranschen.

Flera rapporterar på sociala medier om förfalskade och bedrägliga kostnader på sina fakturor. Flera personer i Jomala har krävts på betalning för perioder där de haft kontrakt med ett annat företag och inte anlitat Mise.

Politikerfirman har även krävt betalning av flera medborgare för påstådd ”tömning” av soptunnor bara någon dag efter att man levererat dessa till nya kunder.

Mise bildades av kommunpolitiker, som i enlighet med socialistisk ideologi sedan gått ihop för att tvinga befolkningen i sina kommuner att anlita deras bolag – trots att de flesta redan varit nöjda med de privata bolag som tidigare skött deras avfallshantering.

”Är det här ett skämt? Lördagen den 27/2-21 kommer tunnan till mej och måndagen den 1/3-21 töms en tom tunna som stått orörd över söndagen”, skriver en upprörd Jomala-bo som fått en av bluff-fakturorna.

”Själv blev man fakturerad dubbelt, trots skriftligt kontrakt både till pappers och per epost, att vi delar med grannarna”, berättar en annan drabbad.

”Det är rent it sagt för djävligt. Vi skattar och hånar italienarna när deras sophantering sköts av maffian. Här låter vi en myndighet agera mafiosos”, kommenterar en ålänning.
Nu diskuteras öppet bland kunderna frågan om att dra Mise inför rätta för bedrägeri. Bolaget leds av vänsterpolitikern Anna Holmström (C), som är styrelseordförande.