Kategorier
Nyheter

Verksamhetsledare i Vänstern som uppmanade till politisk terror utreds av polisen

Ålands Nyheter rapporterade igår om hur Misha Dellinger, en av Vänsterförbundets verksamhetsledare, offentligt uppmanat sina följare att mörda meningsmotståndare och skjuta ihjäl alla människor som inte tror på klimatförändringar. Han pekade till och med ut flera politiker och privatpersoner som ”fascister” och ”nazister” och uppmanade gång på gång till mord och politisk terror mot sådana individer. 

Dellinger och Vänsterförbundet har vägrat medge någon skuld och skyller istället på att personer de inte vill namnge ska ha tagit över hans Twitter-konto för att publicera terroruppmaningarna.

Nu utreds Dellinger av polisen som misstänkt för brottet ”hets mot folkgrupp”.

– Ett sådant uttalande på Twitter överskrider gränsen, säger överkommissarie Jussi Helesvirta idag till tidningen Ilta-Sanomat.

Idag fördömde Vänsterförbundets ordförande Li Andersson publiceringarna från Dellingers konto. Dellinger avgick också från sin post idag.

– Han har själv beslutat att lämna in avskedsansökan och bär därmed också sitt personliga ansvar för situationen som uppstått, sade Andersson idag.

På bilden: Misha Dellinger