Kategorier
Nyheter

Vidrörde kvinna i Mariehamn 2009 – döms till böter av tingsrätten

Tingsrättens domare Anna Suksi samt nämndemännen Sisa Långkvist (L) och landskapsrevisor Dan Bergman dömde en man till €735 i böter för sexuellt utnyttjande efter att han vidrört en kvinna.

Det var i Mariehamn 2009 som mannen och kvinnan hade varit på en hemmafest och mannen lagt sig för att sova. Därefter hade kvinnan krupit ner i sängen bredvid honom. Enligt kvinnans berättelse hade hon vaknat på natten av att mannen hade ett finger i rumpan på henne och därefter hade hon gått och lagt sig i en soffa. Enligt mannens berättelse hade han möjligtvis gjort närmanden och smekt hennes ryggparti, men slutat då hon bett honom.

I domen skriver tingsrätten att det ej blivit styrkt att mannen skulle ha haft sitt finger i eller vid kvinnans rumpa. Däremot dömer tingsrätten honom för att ha vidrört kvinnan för drygt 8 år sedan efter att hon krupit ned i sängen bredvid honom. Vid tillfället var kvinnan i ett förhållande med en annan man. Domare Anna Suksi slår fast att det rör sig om sexuellt utnyttjande och väsentlig kränkning eftersom parterna bara var kompisar vid tillfället.