Kategorier
Nyheter

Viking Line vill diskriminera mot friska resenärer i Finland

Efter att ha förlorat oerhörda summor i vinst på grund av de statliga rese-restriktioner vill rederiet Viking Line förlora ännu mer pengar för att visa sin underkastelse för landets socialistiska regering. Detta genom att nu kräva att få diskriminera mot sina friska ovaccinerade resenärer.

Rederiet – vars omsättning består till största delen av skattefri försäljning av tobak och sprit – meddelar idag till Svenska Yle att de vill införa vaccinations-intyg för Covid-19 för alla passagerare:

– Vi skulle vilja kunna bestämma själva. Majoriteten av våra kunder verkar också vara för ett införande av krav på intyg, säger Viking Lines PR-chef Johanna Boijer-Svahnström till radiokanalen.

Viking Line gjorde en förlust på över €51 miljoner efter att omsättningen minskade med över €300 miljoner under fjolåret på grund av statliga reserestriktioner och skräck för viruset Covid-19.

Konkurrenten Tallink Silja känner också vart vinden vänt och att framtiden för bolaget inte ligger i kunder, utan i att visa lojalitet mot staten, som enligt planekonomiska principer delar ut bidrag till favoriserade företag.

– Vi har infört krav på covidintyg för passagerare som stiger ombord på båten i Sverige och Estland, men intyg kan ännu inte krävas i finländska hamnar. Vi rekommenderar ändå att de som åker med oss har alla dokument och intyg i skick, exempelvis coronaintyg eller bevis på negativt coronatest, säger Tallink Siljas PR-chef Marika Nöjd till Svenska Yle.

För närvarande är det förbjudet för rederier att diskriminera passagerare på inhemska avgångar genom att kräva vaccinations-intyg.