Kategorier
Nyheter

Villkorligt fängelse för misshandel av två kvinnor i Jomala

Jeff Kim Lucas Jansson, född 1990, dömdes till ett villkorligt fängelsestraff för två fall av misshandel. Enligt åklagaren hade han gett sig på två kvinnor i Jomala vid ett och samma tillfälle i juni 2018.

Den ena kvinnan hade Jansson tagit i ett grepp runt nacken med sin arm och sedan tryckt ner henne mot ett balkonggolv, matat knytnävsslag mot henne och slitit henne i håret så att hårtussar lossnat.

Den andra kvinnan hade Jansson slagit i huvudet med knytnävarna, klöst över bröstet, fällt till marken och sedan strypt med ett tag över halsen.

Kvinnorna hade fått sår och blåmärken till följd.

Jansson erkände rakryggat sina brott och avstod från sin rätt till muntlig förhandling. Som bevis fanns också en mängd fotografier, varav vissa är sekretessbelagda, samt ett läkarintyg.

Tingsrätten fann ingen anledning till att tvivla på Janssons erkännande. Hans bägge offer önskade ingen ersättning. Eftersom han inte tidigare dömts för våldsbrott lindrades hans straff till ett villkorligt fängelsestraff i 60 dagar för två fall av misshandel. Domen har inte vunnit laga kraft.