Kategorier
Nyheter

Wille Valve (M) ger €70 000 till sexförening för att besöka åländska skolbarn

Socialminister Wille Valve (M) beviljade €68 000 av landskapets inkomster från hasardspel till homosexuella och transvestiters intresseförening Regnbågsfyren, som drivs av styrelseordförande Martina Gerkman och verksamhetsledare Sofia Enros. Ifjol fick föreningen ett bidrag på €58 000 av Valve.

Föreningen arbetar med att dela ut vad de kallar ”information” till barn på daghem och skolor. Föreningen utför också besök på åländska skolor och påstår i sitt bidragskrav att deras verksamhet är ”mycket efterfrågad”. I Mariehamn har politikerna i stadsstyrelsen så sent som i höstas beslutat att barn ska kunna tvingas till träffar med Regnbågsfyren, vare sig de vill eller inte.

 

Transsexualism för barn en prioritet
Föreningen har tidigare sagt till media att deras målsättning är att rekrytera unga personer, och senast ifjol drev de den så kallade ”Pride”-paraden i Mariehamn, där föräldrar uppmanades att ”ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2”.

-Temat ung har varit aktuellt länge och tillsammans med temat trans ett av fokusområdena för föreningen i år, sade Sofia Enros då.

Föreningen har också skickat ett brev till landskapsregeringen för att kräva att deras ideologi blir en del av grundskolelagen på Åland och kräva att personalen på åländska skolor ska söka upp utsatta barn i puberteten och försöka påverka dem i riktning till transsexualism.

”Idag inkluderar inte den åländska läroplanen könsidentitet och transfrågor. Det måste bli ändring på det!”, proklamerade verksamhetsledare Enros på sociala medier.

 

Får pengar för att motarbeta traditionella förhållanden
Politisk påverkan beskrivs av föreningen som en av föreningens viktigaste verksamheter och föreningen strävar för att motverka traditionella förhållanden mellan män och kvinnor genom att ”arbeta för att minska heteronormativiteten i samhället”.

Enligt Regnbågsfyren ska vuxna och barn som lider av identitetskriser ”korrigeras” med hormoninjektioner och kirurgiska ingrepp för att vanställa deras könsorgan. Föreningen ordnar också träffar med föräldrar som tycker att deras barn är transsexuella och ”bistår med stödverksamhet när en person behöver extra stöd i samband med en könskorrigering”.

Socialminister Wille Valve har själv gått ut i media för att hylla sexföreningens verksamhet, som han kallar ett ”viktigt medel för att nå regeringsprogrammets bredare mål om att motarbeta diskriminering”.

Det stora bidraget beviljades av Valve trots att föreningen redan har stora likvida tillgångar.