Kategorier
Nyheter

Ännu en man häktad för sexövergrepp på barn i Uleåborg – behövde tolk på arabiska

Uleåborgs tingsrätt begärde idag häktad en utländsk man, misstänkt för grovt sexuellt utnyttjande av ett barn mellan juni och oktober i år. Den 23-årige mannen behövde tolk på arabiska under häktningsförhandlingarna. Försvarsadvokat Jutta Wallén-Leino protesterade mot pressnärvaron och sade att hans klient bestred anklagelserna. Detta rapporterar tidningen Ilta-Sanomat idag. 

Polisen i Uleåborg utreder nu åtminstone fyra separata fall där utländska män sökt upp finska barn för att våldta dem och utsätta dem för sexuella övergrepp. Förutom det fruktansvärda fallet med åtta misstänkta fiendesoldater utreder polisen också ett fall där en 22-åring misstänks för grov barnvåldtäkt i Tuira-området, samt ett fall där en man misstänks för sexuellt utnyttjande, också i Tuira-området.

I ett fjärde fall misstänks en 43-årig utlänning för att ha utsatt ett barn för grov våldtäkt.

 

Minister vill utvisa utländska sexbrottslingar
Inrikesminister Kai Mykkänen (Saml) säger idag att han vill att invandrare och asylsökare som begår sexuella övergrepp ska deporteras ur landet och att deras eventuella medborgarskap ska rivas.

– Det är dags att utlänningar begriper att de blir deporterade ifall de begår grova sexualbrott, sade Mykkänen.

Enligt honom kunde även hårdare straff ha förebyggt en del av övergreppen.

Ministern har fått medhåll från Migrationsverkets mottagningschef Pekka Nuutinen, som säger att brist på information inte är orsaken till asylsökares brott.

– Migrationsverket har försökt upplysa asylsökare om finsk lagstiftning och definitionen av sexuella övergrepp. Jag tror att de här gärningsmännen är väl medvetna om att de gör något olagligt.