Kategorier
Nyheter

Arab som kom till Raumo som falsk flykting våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

En arabisk man som infiltrerat Finland som en falsk flykting våldtog en sovande kvinna under tiden han väntade på asylbeslutet. Brottet skedde under sommaren 2019 i staden Raumo, som ligger mellan Åbo och Björneborg.

DOKUMENT

Satakuntas tingsrätt R 20/218

Enligt åklagaren hade Hanif Mahmoudi i mitten av juni erbjudit en kvinna att betala henne för sex. När hon nekade till hans inviter hade han antastat henne sexuellt. Samma kväll beslöt han sig för att våldta istället och gav sig på en kvinna som låg och sov. När hon vaknade och försökte värna sig fortsatte araben sin våldtäkt på den hjälplösa kvinnan, tills hon och en manlig vän lyckades slita bort honom. Åklagaren yrkade på ett skadestånd på €3000 till offret.

Mahmoudi nekade till alla anklagelser och sade att han inte antastat kvinnan. Han sade att samlaget varit frivilligt mellan kvinnan och honom.

 

Ovälkomna inviter

Kvinnan berättade att hon varit på en strand med en manlig vän när Mahmoudi anslutit sig till deras sällskap. Därefter hade de tre gått till vännens lägenhet för att dricka. Närhelst den manlige vännen gick på toaletten hade Mahmoudi försökt antasta henne genom att försöka kyssa henne och ta henne på könet och brösten. Hon hade tydligt visat att hon inte var intresserad och han hade försökt erbjuda henne pengar för sex. Kvinnan hade också lämnat lägenheten i ett par timmar för att slippa situationen. Till sist hade Mahmoudi självmant lämnat lägenheten.

Enligt Mahmoudi hade han lagt sig för att vila i en säng när kvinnan kom och lade sig bredvid honom, tryckte sig mot honom och sagt att hon ville ha sex. De hade haft samlag och sedan hade han varit kvar i ungefär en timme.

 

Erbjöd pengar för sex

Den manlige vännen berättade att det var första gången han träffat Mahmoudi och att Mahmoudi erbjudit honom €50 för att han skulle övertala kvinnan att ha sex med honom. Han ville inte ha något med det att göra. De hade gått till lägenheten för att dricka. Kvinnan hade berättat om sina besvär med att Mahmoudi antastade henne.

Araben hade klagat på att han frös för att få stanna i lägenheten, trots att de två andra ville bli av med honom. Kvinnan hade sovit med den manlige vännen istället för i gästrummet eftersom hon inte ville att araben skulle komma till henne. Efter ett tag hade Mahmoudi kommit och lagt sig ner i sängen mellan de två andra. Den manlige vännen – lidande av mental brist eller handikapp – hade inte vågat säga ifrån.

Mitt i natten vaknade lägenhetsinnehavaren av att Mahmoudi våldtog kvinnan, som sov djupt. Det hade tagit någon minut att väcka kvinnan och att få araben att sluta. De ringde polisen och den manlige vännen lyckades hålla kvar Mahmoudi, som först tänkte lämna lägenheten.

 

Nekades asyl

Mahmoudi hade kommit till Finland som en falsk flykting och menade att kvinnan och lägenhetsinnehavaren hade gillrat en fälla för honom för att han skulle nekas asyl. Han nekades senare asyl.

Tingsrätten valde att tro på kvinnan och lägenhetsinnehavarens berättelser istället för Mahmoudis och ansåg honom skyldig till våldtäkt. Eftersom det inte fanns några förmildrande omständigheter och eftersom kvinnan gjort tydligt för honom att hon inte var intresserad av samlag med honom.

Således döms Hanif Mahmoudi, officiellt född 1995, till 1 år och 11 månaders ovillkorligt fängelse för sexuellt antastande och våldtäkt. Han ska betala €3400 i skadestånd till sitt offer för hennes lidande. Domen har inte vunnit laga kraft.

Foto: Kallerna