Kategorier
Nyheter

Ledaren för narkotikaligan döms till 18 års fängelse för mord

Armando Söderlund var ligabossen för ett gäng invandrare som drev en brutal narkotikaliga på Åland, efter att de hade beretts fritt tillträde till åländska skolor för att hitta kunder och offer bland eleverna. Ålands Nyheter rapporterade i slutet av 2017 när Ålands tingsrätt dömde honom till endast 3 år och fyra månaders fängelse för sina brott.

Nu har han nyligen dömts i Sverige, av Attunda tingsrätt till 18 års fängelse, efter att han mördat en 32-årig man med två skott i huvudet och sedan eldat upp liket. Offrets kvarlevor påträffades i en uppeldad bil av modellen Mini Cooper. Mordet skedde någon gång strax före 6 maj i år.

 

Armando Söderlund med dåvarande flickvännen Alexandra Enlund

 

Tidningen Expressen rapporterar att både Söderlund och offret varit inblandade i en bedrägeriliga och att 90 000 kronor i kontanter hittades i Söderlunds lägenhet när polisen gjorde razzia.

Söderlund själv hävdade i rätten att han sköt i nödvärn för att försvara sig efter att den andre mannen dragit vapen mot honom och att vapnet gått av i misstag.

Domen har överklagats och ska behandlas i slutet av januari av Svea hovrätt. Ålands Nyheter återkommer med mera information om ärendet efter nyår.