Kategorier
Nyheter

Feministförening får €60 000 i PAF-bidrag av Wille Valve för att indoktrinera skolbarn

Minister Valve bestämde att €44 000 skulle gå till att anställa en projektledare på halvtid, samt kostnader för ”föreläsningar, workshops, resor och logi”.

Socialminister Wille Valve (M) beviljade igår ett bidrag på totalt €60 000 av landskapsregeringens hasardinkomster från spelbolaget PAF till föreningen Ålands Feministparaply för indoktrinering av åländska barn och ungdomar i deras läror, eller ”attitydskapande arbete mot stereotypa könsnormer och sexuellt våld i ord och handling” som de själva beskriver sitt projekt.

Minister Valve bestämde att €44 000 skulle gå till att anställa en projektledare på halvtid, samt kostnader för ”föreläsningar, workshops, resor och logi”. Återstående €16 000 ska föreningen få när de har gjort en plan för projektet, som ska pågå i fem år. Ifall landskapsregeringen fortsätter att betala bidrag under hela projekttiden betyder det att feministföreningen kan komma att lyfta €300 000 eller mer i PAF-bidrag för sitt indoktrineringsprojekt.

 

Sofia Enholm ger fingret till män som utsatt henne för sexuellt våld och annat

 

Ålands feministparaply ska också samarbeta med Ålands yrkesgymnasium för att ”utbilda” eleverna, lärare och övrig personal.

Under sin karriär som minister har Wille Valve utmärkt sig med att dela ut vidlyftiga bidrag från casinobolaget PAF till vänsterpolitiska föreningar för att de ska bedriva sin verksamhet inom åländska skolor. Bland annat har han gett mellan €60 000 och €70 000 om året i bidrag till sexföreningen Regnbågsfyren för att den ska bedriva ideologisk påverkan på åländska skolbarn och dagisbarn. Föreningen arbetar bland annat med att försöka påverka barn till transsexualism.

Omslagsbild: Valve till vänster, Enholm till höger, foto: Landskapsregeringen, Rädda Barnen