Kategorier
Nyheter

Fiendesoldat från Mellanöstern överföll civilist på järnvägsstationen i Esbo – sparkade honom i huvudet när han låg ner

En finsk civilperson får dras med permanenta neurologiska skador efter att han oprovocerat blev överfallen av en fiendesoldat från Mellanöstern när han befann sig på järnvägsstationen i Esbo.

Enligt åklagaren hade Rekan Rashidi tillsammans med en annan person begått ett överfall mot en civilist på järnvägsstationen i Esbo. De hade sparkat och slagit honom på kroppen och i huvudet. När civilpersonen föll till marken hade fienderna fortsatt med sparkar i huvudet tills mannen blev medvetslöst. Offret fick omfattande skador och permanenta problem med balansen och minnet.

DOKUMENT

Västra Nylands tingsrätt 20/151536

Rashidi erkände överfallet och att han sparkat på civilisten och sparkat honom i huvudet, men nekade till att ha misshandlat mannen efter att han föll till marken. Han motiverade sitt överfall med att han skulle ha hört civilisten använda ordet ”neger”.

Ett vittne hade sett överfallet och berättade att civilisten blev slagen till marken två gånger och att Rashidi fortsatt med att sparka honom i huvudet när han låg medvetslös. Offret hade fortsatt legat medvetslös tills ambulansen kom och hämtade honom.

Som bevis presenterades också en videoinspelning från järnvägsstationens övervakningskamera, där fiendesoldaterna syns gå till attack. Rashidi syns också stampa på offret och sparka honom i huvudet där han ligger livlös på marken.

Rekan Rashidi, officiellt född 1990, döms till endast 7 månaders villkorligt fängelse och €300 i böter för överfall. Han har tidigare dömts till fängelse i Finland 2011 och 2015, men tingsrätten ansåg inte att detta skulle påverka hans dom. Han ska också betala sitt offer €2700 i skadestånd. Domen har inte vunnit laga kraft.