Kategorier
Nyheter

Fiskeribyrån beviljade bidrag så in i vassen

Brändö bys fiskelag beviljades igår bidrag så in i vassen av byråchef Jenny Eklund-Melander på landskapsregeringens fiskeribyrå.

Eklund-Melander beslöt att €47 000 av skattebetalarnas pengar ska ges till fiskelaget, som genom ett så kallat ”Leader”-projekt ska se till att EUs territorium inte splittras och dessutom öka sysselsättningen.

Enklinge fiskelag beviljades också ett bidrag på knappt €8000 av Eklund-Melander för att se till att EUs territorium inte heller splittras i Enklinge. Detta genom att renovera en fiskestuga på Drömmarskär.

Mariehamns stad försökte sig också på att få del av de saftiga bidragspengarna för att bygga ett fågeltorn vid Sviby, men fick kalla handen av fiskerichefen.

Bättre gick det för landskapsregeringen själv, som kunde plundra skattebetalarna på €55 000 för att böka runt i träsket Gloet.

En jackpot blev det också för föreningen Ålands organiserade fiskeguider, som av Eklund-Melander beviljades knappa €50 000 för att också de hindra EUs territorium från att splittras, genom att bygga rastplatser i skärgården.

Föreningarna De utvecklingsstördas väl och Skarpnåtö fiskelag lyckades däremot inte övertyga Eklund-Melander med sina bidragsprojekt och fick avslag.