Kategorier
Nyheter

LR köper utomhusskärmar för €50 000 för trafikinformation och propaganda

Genom infrastrukturminister Christian Wikström (Obs) har Transportbyrån bestämt att köpa bildskärmar för just under €50 000 av företaget Displayteknik AB i form av en direktupphandling.

Skärmarna ska visa information om skärgårdsfärjornas och bussarnas avgångar och kommer att placeras vid bussplan i Mariehamn, samt i Degerby, Galtby, Godby, Hummelvik, Kumlinge, Långnäs, Snäckö, Svinö, Torsholma och Överö.

”Med digital information om avgångs- och ankomst- och vidareanslutningstider samt störningar i färje- och kollektivtrafiken ska hela trafiken få ett rejält ansiktslyft, vilket bland annat skapar en ljusare och trivsammare miljö för resenärerna. Samtidigt får man mer och enklare realtids-, störnings- och samhällsinformation som resenärer ska kunna ta del av”, skriver Wikström i ett pressmeddelande.

I framtiden kommer skärmarna också att användas av landskapsregeringen för att visa propaganda, såsom meddelanden från makthavarna till undersåtarna i skärgården och reklam för att dra in extra slantar till skärgårdstrafiken.

Hade inköpet av skärmarna varit bara 2% dyrare hade Transportbyrån varit tvungen att göra en mer omfattande upphandling av affären och på så vis kunnat ge fler försäljare möjligheten att erbjuda sina produkter. Nu gick upphandlingen till genom att tre bolag bjöds in och anbudet från Displaytekning AB valdes som det mest förmånliga.

Wikström berättar att landskapsregeringen nästa år har en budget på €400 000 för Ålandstrafikens fysiska installationer och mjukvara, samt att skärmarna är ett komplement till detta.

Temabild