Kategorier
Nyheter

Optinova ordnar 30 000 visir till sjukvårdspersonal – 120 000 ansiktsmasker på väg

Slangfabrikanten Optinova meddelar idag att de har säkrat hela 30 000 visir för åländsk sjukvårdspersonal via en leverans från Kina. Detta efter en begäran från Ålands Hälso- och Sjukvård.

Dessutom är 120 000 ansiktsmasker i kategorin N-95 på väg till Åland, efter att modellen har testats och kvalitetssäkrats. Dessa kommer att distribueras till ÅHS och sjukhus i Åbo.

”Först testar vi, sedan levererar vi.”, står det i pressmeddelandet.

Inte nog med det. Optinova ska också ordna 22 monitorer för intensivvård till Åland, som väntas komma i slutet av veckan.

– Vi är väldigt tacksamma för att Optinova klivit fram för att hjälpa oss med dessa förberedelser. Deras kontakter i Kina och ärliga intentioner har verkligen gjort en stor skillnad, inte bara för personalen, men också för patienterna. Nu är vi i bättre form ifall situationen förvärras, vilket vi förstås hoppas att den inte gör, säger sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen på ÅHS.

Optinovas vd Anders Wiklund tackar särskilt Liu Rong från företaget Rong Feng i Shanghai, som arbetat ”outtröttligt” för att ordna skyddsutrustning till finska sjukhus.

– Utan deras stöd skulle detta inte ha varit möjligt, säger Wiklund.