Kategorier
Nyheter

Pedofilen Mohammed Hilali döms till 8 års fängelse för mordförsök

Ålands tingsrätt dömde den på Åland bosatte marockanen Mohammed Hilali, född 1968, till 8 års fängelse samt skadestånd på knappa €70 000 för mordförsöket på sina barns mor och före detta fru. Mohammed hade 2016 försökt hugga ihjäl henne med en kniv i hemmet framför deras tre barn. Därefter hade han flytt brottsplatsen med de två yngre barnen i bilen, men kunde samma kväll gripas av polisen. Kvinnan flögs till Åbo för akut vård efter de livshotande skador hon drog på sig efter flera knivhugg mot hjärtat.

Tidigare dömd för grovt sexuellt utnyttjande av barn

Mohammed Hilali dömdes 2008 till 4 års ovillkorligt fängelse samt €55 000 i skadestånd av Åbo hovrätt för grovt sexuellt utnyttjande av två barn i Dragsfjärd. Mohammed är också tidigare dömd för skadegörelse, stöld och grovt bedrägeri. Under tiden Mohammed avtjänade sitt straff för grovt sexuellt utnyttjande av barn valde Olga Hilali att skaffa barn med honom. Pedofilen Mohammed har senare spridit nakenbilder av sina egna barn på sociala medier.

Anställd på sjukhuset för skattebetalarnas pengar

Trots att Mohammed tidigare dömts för grovt sexuellt utnyttjande av två barn, skadegörelse, stöld och grovt bedrägeri fick han anställning på ÅHS via något som kallas ”sysselsättningsstöd”, vilket innebär att skattebetalare tvingas betala lön till personer istället för att företaget de arbetar på gör det. När tidningen Nya Åland i juni förra året skrev om saken försvarade dåvarande chefsläkare Jaana Lignell anställningen av den dömde våldsamma pedofilen med att ”det var ett komplicerat ärende”. Lignell begärde i år avsked för att arbeta på Södersjukhuset i Stockholm.